Infrarød sauna

Infrarød sauna

Dybdegående varmebehandling med Sensei Pro

Sensei Pro er en dybtgående varmebehandling med infrarødt lys. Sensei Pro anvender en enestående japansk udviklet teknologi hvor det infrarøde lys spredes ved hjælp af aktive kulfibre, og ikke ved hjælp af lineære varmespiraler som i normalt behandlingsudstyr med infrarødt lys. Hver kulfiber udsender biogenetiske bølger af langbølget infrarødt lys fra størstedelen af den afrundede inderside og selv nedefra.

I Sensei Pro omsluttes man ved behandlingen totalt af den skønne bløde varme. Man kan under behandlingen let regulere temperaturen efter personlige præferencer ved hjælp af en lille fjernbetjening. Ansigtet er udenfor maskinen, så man ikke trækker varm luft ind gennem næsen og derfor ikke får klaustrofobiske fornemmelser. Sensei Pro øger effekten af andre behandlinger. Mange som i dag kombinerer Sensei Pro med andre behandlinger kan vidne om en større effekt af disse.

Stressreduktion
Infrarødt lys kan forbindes med en skøn, dyb afslapning. I den usædvanligt bløde varme får kroppen hjælp til at spænde af i muskulaturen og mange falder ligefrem i søvn i løbet af et par minutter. Japanske forskere har også bevist at den oxidative stress formindskes under behandlingen. Oxidativ stress gør blandt andet at vi ældes for tidligt.

Detox
I infrarøde varmebehandlinger er det muligt at svede betydeligt mere end i en traditionel sauna. Man sveder i dybden. Denne dybe sveden bidrager til en af de mest effektive detox-behandlinger som findes i dag (afgiftning/renselse af kroppen). Iagttagelser har vist at sveden i mange tilfælde indeholder både kemikalier, tungmetaller og blodfedt. Effekten bliver ofte, at du føler energien vende tilbage og eventuelle småkramper forsvinder.

Bedre hudtilstand
Forbedret mikrocirkulation er en af årsagerne til at varmebehandlinger med Sensei Pro betyder meget for huden. Tør og hård hud bliver blød, glat og smidig. Tilstoppede porer åbnes og renses og døde hudceller udstødes. Huden føles ny, frisk og blød. Bleg hudfarve forsvinder og huden føles opstrammet. Acne, ar og udslæt formindskes eller forsvinder af og til helt. Lægning af sår forbedres anseeligt. Man har også set mange tilfælde hvor besvær med eksem eller psoriasis er forbedret med infrarøde varmebehandlinger.

Modvirker spændte og ømme muskler
Varmen forbedrer cirkulationen i overspændte og ømme muskler, hvilket bidrager til en øget forudsætning for en normaliseret muskelfunktion. Varmen fører også til en forøget endorfinproduktion.

Mindsket ledstivhed
Det er blevet konstateret at varmebehandling med Sensei Pro kan reducere stivheden mærkbart fx i gigtplagede fingerled.

Lindrer smerte
Smertetilstand som følge af stive led, stiv muskulatur, sår, hævelser, hudbesvær og skader af forskellig slags kan lindres og forbedres betragteligt med varmebehandling med Sensei Pro. Smerteforløbet kan også klinge af hurtigere idet helingsprocessen kommer til at gå hurtigere. Varmebehandling med infrarødt lys er også ved at vinde indpas i behandling af såkaldte bløddelsskader takket være en hurtigere helingsproces idet skaden får bedre betingelser for at læges.

Positiv effekt på hjerte- og blodkarsystem
På grund af at det infrarøde lys trænger dybt ind i kroppen, opstår en varmeeffekt dybt inde i muskelvævet. Dette øger både hjertevolumen og hjertefrekvens, hvilket er gavnligt for hjerte og blodkar. Sensei Pro gør det altså muligt for mennesker med nedsat bevægelsesevne at få en træningseffekt for hjertet og blodkarssystemet, hvilket igen giver en forbedret kondition og dermed øger det generelle velbefindende.